Neden Aşçılık ?
Hem keyifli bir iş, hem de yüksek bir gelir kaynağı fırsatı sunan Aşçılık mesleği günümüzde gençler arasında önde gelen meslek dallarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Ülkemizde Aşçılık programlarına gösterilen ilginin nedenlerinden biri de, bu alandaki kalifiye personel ihtiyacıdır. Yiyecek-İçecek sektörünün Türkiye’de büyüme ivmesi en yüksek sektörlerden biri olması sebebiyle, bu alanda yetişmiş, kalifiye eleman ihtiyacı diğer tüm meslek kollarının yanı sıra daha fazla önem arz etmektedir. Diğer sektörlerde işsizliğin halen önemli bir sorun olduğu günümüzde, öğrencilerimizin daha kolay iş bulunabilecek bölüm ve programlara yönlenmesi beklenen bir sonuçtur. Eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere Aşçılık alanında ön lisans diploması verilmektedir.
Neden Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ?
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı bir birim olarak, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında ilk defa öğrenci alarak faaliyetlerine başlamış olan Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu endüstriyel standartlara sahip eğitim mutfağı ile aynı anda 30 öğrencinin gruplar halinde çalışmasına olanak tanımaktadır. Teorik dersler olduğu kadar uygulama dersleri ile birlikte aşçılık programı öğrencileri mutfak alanında deneyim elde etmektedir. Birinci sınıfın yaz döneminde 40 iş günü zorunlu iş yeri stajı ile öğrencilerimize sektörel tecrübe kazandırılmaktadır. Her biri alanlarında uzman, akademik açıdan yeterli ve sektörde deneyimleri olan akademisyenlerimiz ile birlikte programımızda hem normal hem de ikinci öğretim kapsamında eğitim verilmektedir.
Çalışma Alanları
» Yiyecek içecek işletmeleri
» Zincir restoranlar
» Ağırlama sektörü
» Oteller
» Turistik tesisler
» Gıda fabrikaları
» Catering firmaları
» Pastacılık sektörü
» Özel veya resmi kurumların mutfakları
Dikey Geçişle Geçilebilecek 4 Yıllık Bölümler
» Beslenme ve Diyetetik
» Aile ve Tüketici Bilimleri
» Gastronomi
» Gastronomi ve Mutfak Sanatları
» Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
» Mutfak Sanatları ve Yönetimi